Händer varje dag - flera gånger

Kund - Jag vill ha numret till xx i xx
Jag - Vill du att jag skickar det på sms till dig och kopplar?
Kund - NEJ. Jag vill att du kopplar... och smsar!

Det är bara att köpa det och säga med ett leende. "Ja men då gör jag så"



En del är ju faktiskt ganska söta. Sent igårkväll ringde en gammal tant. Hon hade tittat på en film (säkert en brittiskt deckare) och dom hade nämnt ordet ipod. Eftersom hon inte visste vad det var och inte hittade ordet i sin engelska ordlista så ringde hon oss.

Det började med att hon frågade vad pod betydde på engelska. Jag googlade på det och fick fram att det betydde "grej" "mojäng". Du mumlade hon nåt om internetmojäng och lät lite som ett frågetecken. En del personer behöver man dra saker ur och när jag slutligen, vilket jag även misstänkte, fick fram att det var ipod hon hade hört så berättade hon att hon hade listat ut att i-et betydde internet och därför tänkt lägga ihop 1+1. Hon var ju så fundersam över vad en iPod va och för att göra det enkla ännu enklare så förklarade jag att det är ungefär som en bärbar kasettspelare.


L - Nu vet du ungefär vad du eventuellt har framför dig.


%/&¤=#=)%/(%()Q#)#=/%#

Nu mina vänner ser vi till att dansa SNÖ-dansen! För det här spöregnet och mörkret är inte min grej. Kom nu, vintern, kom!


Kära dagbok.

Bidrar till den djupa sidan av liggerjapanikina ikväll...

Hittade en dagbok från 2009. Jag har alltid, så länge jag kan minnas, skrivit. Från när man var 7 år och avslutade varje dags notering med citat från Berts Dagbok; Tack & hej - leverpastej! till att man har skrivit sida upp och sida ner om krossade hjärtan, elakta kompisar och hemska lärare under högstadiet och gymnasiet.


Och så blev man vuxen. Och skrivandet fortsatt, fast i en annan ton. Och det har hållt i sig, fram tills för 1,5 år sen ungefär. Då slutade jag. Jag vet inte varför. Mådde väl plötsligt väldigt bra då.. Eller så kände jag väl inge behov längre.  Annars är det där ett mönster jag kunnat se; jag skriver som mest när jag är ledsen över något. Men på senare år har den terapin övergått till promenader. Är jag ledsen eller rasande - ut och gå! Rensa tankarna och
frigör endorfiner. Japp, så ska det övervinnas.


Men till saken. Hittade en gammal bok från årsskiftet 2008/2009.. sista perioden av skrivadet. Och vad jag klok jag var och vad vettigt jag resonerade. Ibland. Ibland var jag fruktansvärt naiv. Kärlek, vänner, jobb, livet.  Lite nostalgisk blev jag. Det är en av mina favoritkänslor med lite så där skräckblandad förtjusning.. 
Men jag kom på mig själv att sitta och småflina framför skärmen, lägga huvudet på sne och tänka om mig själv  "Men lilla gumman..".

Kanske ska hålla mig till promenaderna ändå. Fast jag gillar hon tjejen som skrev. 

 

Det var allt från den djupa sidan av liggerjapanikina.blogg.se. Imorgon återgår vi till att vara oseriös(are) igen.


 

 Och AL - du har fortfarande inte ringt upp. Måste tagit lång tid den där middagen i söndags. Pöh. Och puss.


Social söndag

Söndag=en hel del kaffedrickande, brunch, fotboll, hockey, nattjobb. Många pauser blir många koppar kaffe.
Fotbollen blev en trist historia, hockeyn utklassning.




Sorry, I'm busy.

Sorry, but no can do. Har inte tid med maffiga, humoristiska och genomtänka blogginlägg bara för att det är fredag och en helt fantastiskt dag ute med klarblå himmel och minusgrader.
Nope, jag måste plugga. Ni kan kalla mig pluggarn.
Men fasen vad jag trivs bra med det.



Och nej, det är inte jag på bilden.
Jag är myyyycket mer effektiv än så.

/M.



Nagellack.

Jag har ett mindre beroende av nagellack. Nästan varje gång jag går på stan följer nåt sorts nagellack med mig hem i en påse. Oftast 2. Hela nedersta hyllan i kylskåpet består av nagellack och jag har även en liten sminkväska som jag har full med nagellack.

Det är som ett bra tidsfördriv när man bara sitter hemma i soffan att måla och fila lite på naglarna.





Gissa ordet


de va L.

Ja eftersom att vi verkar ha endel trofasta besökare trots tröttare inlägg på senare tiden så får väl jag också dra mitt strå till stacken och bidra med ett trött inlägg.
Full e man då. På en måndag. Inte ok, inte ok alls. De målas och surplas rötjut. Det började j-vligt bra men allteftersom dunken sinar så börjar de spåra mer å mer.. de maskeras tom fel.. åt alla håll. å ni som inte vet vad maskerar betyder i detta sammanhang kan ju googla maskering+tejp+måla eller nåt.

Darin e givetvis med.




Måndagslyx.

Till middag blev det pölsa och rödtjut. Rödtjut endast av den anledningen att det målas för fullt på stogatan och måleri går alldele utmärkt tillammans med lite vin. Allt blir lite mer kreativt då!





Haha, mogna tjejer!



Kan behövas en paus ibland när det arbetas hårt!





Duktiga tjejer! Vi klappar oss själva på axeln och tänker att karlar faktiskt verkligen är överskattade ting...

Kom på..

Det sker inga misstag i livet - bara lektioner..




I love you, kompisar.
M


Nattmusik



NU är det inte länge kvar tills jag får gå hem, bädda ner mig själv i soffan framför en film (the runaways) och sedan sova några timmar för att vakna till en ledig söndag. Har haft en helt ok helg även fast jag jobbat både fredag och lördagnatt. I fredags var det idolmys hemma hos mig med Maria, Ludde och Mia. Tacogratäng, chips och bäst av allt; Olle!

Igår vaknade jag till på eftermiddagen och kom på att det va hockey i Brunflo, 45 minuter till matchen började så jag slängde iväg ett sms till jojje lite halvt i sömnen för att höra om han ville göra mig sällskap. Yes, hämtar dig nu fick jag till svar. Så snabbt var det nog länge sen sist jag gjorde mig klädd å klar.

Hoppas på bio ikväll med Majsan!

back to the 90´s



Livet har sina goda stunder!






/A

"Det händer inte mig".

Jag har en tendens att tro att jag är immun mot vissa regler och råd. Som typ det här med penicillin. Det står tydligt på bipacksedeln att tabletten ska tas "i samband med måltid dels för att minska risken för illamående och dels för att förbättra effekten". Jaja, men jag kommer ju må illa, sånt skriver dom ju bara på förpackningen för att dom måste, säger jag till mig själv.

Så jag tar tabletten direkt jag vaknar på tom mage, som för att gardera mig... Annars är risken tror att jag glömmer ta den överhuvudtaget den, tänker jag. Och nu mår jag illa.  Somliga straffar Gud med detsamma.
Fan.



Häng med M!














undertecknat


Latsidan.

Nu tror jag bestämt att majoriteten av dessa blogg-tjejer legat lite på latsidan när det gäller bloggandet. Att jag skriver två inlägg på rad hör definitiv inte till vanligheterna och då är det 5 dagar sen jag skrev det. Vi kommer aldrig vinna något bloggpris om vi fortsätter så här.

Jag och Lundinskan håller på och gör tacogratäng. Eller ja, "jag jobbar helst själv i köket"-Anna gör det och jag är dj:ar.. Anna Ternheim är det som gäller nu. Fredagsmys, tända ljus och baaaara tjejhäng. Som lilla Ellen som jag hade på dagis sa en gång "Flickor gillar prinsessor och pojkar gillar monster. Dom är lite tokig dom". Så liten men ändå så klok.

Dagen har annars varit bra. Sovmorgon först. Lång fika på Pause med olika sällskap. Det började med Ludde, sen kom Catta, Chrille och Norring, sen kom Carro och sen Lundin. Anna ser ut som ett höstlöv i håret nu. Hon har varit hos Jessica på salongen i dag och blev så fin!
Det blir en lugn helg. Bara mysa och må gott. Må så där riktigt bra.

Och så ska vi ägna åt Idol. Heja Olle. Han verkar i alla fall va en riktig man : )


/MH

Alltså, jag är med inne på det här med snooze.. jag har blivit snoozare på senare dagar och vet inte riktigt hur det kommer sig. Hade snoozat i runda slängar 20 minuter i morse när mobilen ringde och det välkända numret 063-
57 46 00 blinkade på displayen - Intersport. Så, istället för att börja klockan 15 fick jag börja kl 10 så det var bara att planera om dagen, flytta träningen till kvällen och skippa plugg helt.
Så istället för träning-plugg-jobb, blev det jobb-träning. Men det funkade alldeles utmärkt för min del. 

Åkte ner nu efter att ha avverkat löpningen och skulle handla belöning i form av fruktsallad, och lyckades för tredje gången senaste veckorna stå framme i kön, öppna plånboken och ska till och betala för att inse att kortet ligger löst i en annan jacka. Hemma. Att jag aldrig lär mig att jag ska inte ta ut kortet ur plånboken nånsin för jag glömmer bara att stoppa tillbaka det. Men ett parkerat kvitto senare och en racertur hem fram och tillbaka var det problemet löst. Så nu sitter jag här i soffan i mjukisbyxor, myskoftan och duntofflor med håret i en blöt tofs på huvudet och är väldigt nöjd med tillvaron. Planerar i mitt huvud hur jag ska tapetsera nya lägenheten och hur jag ska inreda och forma den. Älskart, som tjejerna skulle sagt.


I.




 


Vaknade fel idag

Vaknade på helt fel sida. Snooze är den sämsta funktionen som någonsin har uppfunnits, jag gör det varje morgon och jag blir irriterad av det varje morgon. Idag började jag ganska sent vilket gav mig lite extra utrymme att snooza på. Alltså mer och mer irriterad för varje gång jag pausar ringningen. 

Nåja, inte så länge kvar nu tills jag får gå hem och dra ett täcke över mig och önska att jag är på bättre humör imorrn. Kanske mitt humör har att göra med att jag inte fått i mig nån mat idag, när man sitter still går det inte så mycket energi å då blir jag inte så hungrig. Alltså, innan den här veckan är slut ska jag ta tag i träningen. Det är ett löfte. 

Det stavas SÖNDAG..

Vi har olika definitioner på det här med söndagar. Jag gillar den här söndagen som tusan!
Vaknade pigg, trots en kväll på krogen. Den var alldeles lagom, trevligt folk och allt det dära. Även om Anna, "född -92" lider av diverse olika bokstavskombinationer. (Men jag älskar dig för det, allt som oftast)
  För att återgå till söndagen som jag gillar; vaknade, solen sken. Bestämde med Olle igår att "imorgon ska vi springa runt berget! Ja, lätt! Ja, men gud va bra". Och det höll vi. Fick med oss Ludde också. Så bättre start på dagen hade jag inte kunnat få; sol, träning, frisk luft och trevligt sällskap.
 Hem till duschen, mötte Anna på Tages och åt lunch. En promis in till staden i helt uuuunderbart vackert höstväder, ledde till lite inhandlande av vetemjöl och ägg goch nu vankas det kladdkaka hemma i det Lundinska Palatset framför repriser av Svenska Hollywood-fruar. Ni hör ju själv, Montazami liksom. Hur kan det gå fel?
 För de som lider av bakishet i dag, ska jag nu göra vad de kan och återgå till de diskussioner som just nu pågår i soffan mellan L & A.

'


Nu ska Montazami homestyla också. Och ge maken ett kylskåp fyllt med godsaker.
Hörs.
MH



men HEJ

Mår man som man förtjänar då, jag trodde att jag hade klarat mig från såna dumheter som att vara bakis men det är fan det jag är idag. Kul kväll igår betyder mindre kul dag idag! Söndagar som är min favoritdag i veckan, nu ska jag för alltid vara nykter på söndagar. I alla fall om för alltid är samma sak som några veckor.

Även smart drag av mig att gå in på krogen två gånger, även betala in mig två gånger (fast andra gången var det nog herr Ågren som betalade). Ja tänk om allt kunde skrivas här på bloggen, då skulle jag kunna bjuda på några skratt men det råder faktiskt viss censur här. Nu ska jag jaga ner lindha så vi kan ta en promenad ut till Frösön å få i oss nån mat.

ja just det, har lyckats bocka av några punkter, skicka paket, äta fondue och tvätta. Hmm, känns som nåt mer borde kunna hinnas med. En hel dag kvar ju!

vi gör de igen / jamtlandsstorsan via liggerjapanikina

Bästa bästa. amen ok... hmmm.. skriva om vad?? har vi haft nå bra surr än? varken jess eller anna har kommit med nåt citat än ju.. men de kommer.. tro mig de kommer.. å de delar vi med oss av imorn isåfall, sen har ju maria en hel del citat hos sig. // Lindha

Citatboken är i säkert förvar hos mig. Andréa har kvalat in där i afton, men det kan vi spara till i morgon. Jag och Andrea har bestämt att inte bli ovänner ikväll, och eftersom hennes citat hade med en sportfråga att göra så lämnar vi det för nu för att rädda kvällen så här i förväg. Vi mår i alla fall fint, eller ja, jag gör det. Kan ju bara tala för mig själv. Mår mså bra i sällskap av mina fina vänner. Ni vet väl om att ni är värdefull? (Sjöng den låten i dag på dopet, så det lät ju passande.) NU var surret i gång igen. Vi går vidare. // Maria

Jag håller mig från att kulspruta ut nåt ointelligent ikväll. Håller mig till smarta tankar, hela kvällen, varenda minut. ALLT jag gör ikväll ska vara genomtänkt och supersmart. Tillbaka nån timme i tiden, ätit fondue, druckit vin, lyssnat musik. Senare blir det dääncing på krogen så att vi är så yra när vi ska hem att vi måste ta fram mappan för att hitta rätt det kvarteret vi har för att komma till kvällens startpunkt. Åh, jag skulle kunna babbla på hur länge som helst men sätter en punkt här. //Anna 

För övrigt så har ju Anna och Lindha redan en citatmapp i Marias mobil och jag fick min ikväll. Men hur faan ska jag veta att landslaget i skidor inte har sitt säte i en speciell ort i Sverige eller att man inte får fler poäng om man gör fler poäng i fotboll om man gör fler mål (vilket man för övrigt får i någon liga för det har jag sett i någon tabell på Nyheterna). Meeeeen i alla fall. Vi har det såååå trevligt här. Supergod mat och supertrevligt sällskap. Nu väntar jag bara på att min karl ska komma hit så vi kan mysa lite innan vi går på O'learys och skakar våra lurviga. Jag trivs så himla bra här hemma mitt ibland dom jag älskar och bryr mig om. Varje gång vi ses skrattar vi så vi får ont i magen och bara mår så jävla bra. Älskart! // Andréa

För min del är det en lugn och stillsam lördag där jag mest njuter av god mat och bra sällskap. Jag frisörar och lockar hår på partypinglorna som jag ska försöka leva igenom ikväll då jag själv ligger hemma och sussar.
SÅ för min del är det verkligen en interligent kväll!
I min vildaste konstigaste fantasi fick jag för mig att de va mystjejkväll här nere hos lillanna ikväll så jag satte upp håret i en mystofs och helt vanliga myskläder men så fel jag hade!
// Jessica

Jag tycker det är en mycket spännande skara människor jag har hamnat med ikväll. Några har jag hängt med tidigare, andra har jag sett som hastigast på stan, skolan eller krogen. Borde kanske varit lite nervös, tjejer jag inte umgåtts med tidigare. Vad ska jag säga? Nu middag och en kväll ute. Men förstod väl kanske innerst inne att jag visste att det skulle blir bra. Man trivs liksom. Även fast det verkar se mörkt ut på tv-spelsfronten. Maria kan vara ganska bestämd när hon vill. Annars är det en grym lördag. Har dessutom fått Hollywoodlockar i håret. Jessica är numera anlitad till alla festligheter framöver...!  //Catharina




Fin morgon.

Till skillnad från L så är jag vid gott humör. Om två timmar har jag arbetsledigt i fyra dygn. Ska börja ledigheten med att sova några timmar.

Sedan ska det donas, jag ska skicka paket, hjälpa L att flytta, byta lampa, försöka laga mitt trasiga kylskåp, måla hallen och sovrummet, få upp gardiner, spackla hallen å få upp hängare, tvätta, baka en kaka, äta fondue. Sen är jag glad om jag när den här helgen är slut har lyckats bocka av åtminstone två punkter på den här listan.



nananananaaaa baaajs??!

Det är väldigt väldigt sällan som jag är på så dåligt humör att jag har taggarna utåt oavsett vad någon säger. Idag är en sådan dag iaf. En riktigt dålig dag. Taggarna utåt och dom är j-vligt vassa också. Borde egentligen låsa in mig själv någonstans tills jag lugnat ner mig och kan vistas och prata med folk normalt igen.
Så ni vet.

wtf

Vem FAN myntade uttrycket "morgonstund har guld i mun" ???!!!!!!??????????!!!!!!!!!?!?!?!?!

Bara nattflum

Glada Hudik - Bättre program. Helt underbara människor. Måste verkligen ses!

Har börjat på nattschema nu. Andra natten har precis börjat och det är väldigt lugnt. Hade tänkt ta med mig nån bra film men det glömde man ju då såklart. Faran med att jobba när det är såhär lugnt är att det lätt kan bli att man kikar runt i olika web-butiker och råkar klicka hem diverse. Igårnatt blev det lite produkter från eleven.se men inatt ska jag bara titta inte köpa.

Nu längtar jag ganska mycket till att få logga ut, traska hem, krypa ner under ett varmt täcke i en uppvärmd säng, få en lååång kram och sedan få sova några timmar.

Ja just det, det här måste jag prova.

Ska försöka ta en sväng på stan imorrn å se om jag kan hitta nåt graffittinagellack.

LUNDIN, rappa på!

När klockan slår 23 så joggar du hem, mummar och sen ses vi on the dancefloor... Ja, va?

Övriga - njut av löradgen.


jag har typ 87 saker som e viktigare än dig Ove

Men älska solsidan, tröttnar aldrig ju. Jag skulle vilja ha en av varje, en kompis av varje sort, en Ove som man kan få irritera sig på när man är irriterad och som man alltid kan ringa sist av alla när alla andra på listan är upptagna - en reservkompis med andra ord. Åsså skulle jag vilja ha en bögkompis och en jättejätterik kompis. Sen är jag nog rätt nöjd på kompisfronten, jag har tjejkompisar och killkompisar, yngre och äldre, fula och snygga, stadsbor och bönder.

Ok.

RSS 2.0