Påskvecka, kortvecka



Söndagar måste ju vara bästa dagen på veckan, man gör inget speciellt men ändå umgås man och skrattar. Idag är jag ledig men det är ju ingen annan, det betyder att det är lite småtråkigt här nu. Städar garderoben, lyssnar på lady gaga och funderar på vad det blir för middag.

Bara två dagar på jobbet den här veckan och sen har jag påskledigt, fii fan vad skönt. Idag har jag och Jessica planerat in en inflyttnings/välkommen hem fest på torsdag! Alla ni utflyttade jäklar som kommer hem i påsk ska befinna er tillsammans med erat partyhumör hos oss torsdagkväll!



/AL

Våren är snart här!

Jag tycker vi bestämmer oss för att göra den här sommaren till en problemfri sommar med massa sol, bad och skratt!
Vi måste uppskatta de vi har istället för att hänga upp oss på de vi inte har,
Jag vet att ni är många som håller med mig om att det är lätt att hänga upp sig på strunt när vi egentligen har de så otroligt bra, framför allt har vi varann och de är få förunnat att ha så otroligt bra vänner.
Jag kommer ofta på mig själv med att gå omkring och må halvdåligt över saker som jag inte rår på, nånstans känner jag att gör problemet en tjänst genom att oroa mig lite för de är så man gör när man har problem..
MEN.. problemet har varken hjärta eller själ och kommer antagligen inte märka ifall jag helt enkelt bara struntar i att lägga ner en massa tid på att oroa mig. 

Jag är väldigt bra på att se lösningar i härvor som ibland saknar både utgång och hopp men man kan alltid bli bättre och jag har iaf lovat mig själv att lägga energi på rätt saker och njuta av de som gör mig glad!

Så, de var morgonens funderingar...

Nu 2 kaffekoppar senare ska jag dra på mig springkläderna och svettas ut helgens alkohol!


/J


Betald å klar!

....

Ja, nu är de snart 5 veckor kvar till avfärd och med tanke på den årstid vi går mot så kommer tiden springa fram!
Haha förra året fick vi en liten men bestämd lapp med oss ifrån andreas mamma, denna bar vi med oss varje dag i 1 vecka för att inte göra nåt otillåtet=)














Citerar Sussis inlägg på jamtlandsstorsan sen turkiet maj 2009!
Har letat fram pappret med alla uttryck som myntades (där satt den!) under vår turkland trip.
Ett axplock kommer här:

 Efter att ha letat efter nyckeln till rummet i både väskor och i vårat rum, kommer Andréa (!) på den briljanta idéen att: Gå in på rummet och kolla om nyckeln ligger där! :)

 "Jag är så lycklig att du också har kramp i tarmen Andréa" // Allas våran Jessica

Sen finns det nog huuur många som helst citat från alla Alias-kvällar bl a:

Lindha:Jag har feta såna här
Jessica:Vader!
Lindha:Tack så mycket!

Kattis: De här fanns för 100 miljoner år sen
Jessica: Mamelucker!

Jessica: Jag tror att det är ett land, det ligger i Sverige... (svar ugganda) - alltså hur gick tänket här??!!


jessica: Det här gör Joe Labero på scen
Lindha: Knuffas

haha som sagt de finns ju massor av grodor onämnda.. Jag skulle vilja se pappret så man kommer ihåg lite + att jag även skulle vilja ha alanyadagboken sen vår första tjejresa vid 16 års ålder! Där MÅSTE de ju dölja sig ett å annat skratt... Vem har? Anna, Sanna?


__________________________________________________________________________________

Kattis satt på taxfreeshoppen nu och beställde solkräm till ditresan och sprit till hemresan=) Underbart upplägg då jag inte tror vi behöver sprit på ditresan med tanke på all inclusivebaren.. Och solkräm påvägen hem verkar oklokt..
Tjejer ni vet hur ni gör för att föhandsbeställa va?

Jag är leeedig nu fram till måndag kl 10:45 då jag har personligt möte med mina lärare för att se hur man ligger till i kurserna, ska bli skönt att veta lite vart man står (fast bara om de e bra förståss)

Våffelkväll här hos anna ikväll, ska få träffa karin och sara vilket händer allt för sällan! De blir mys.
Även möte med flash för att träffa den nya styrkan nu när rekryteringarna ska vara klara.

I övrigt så är de väldigt tydligt hur livet består av kapitel, man finner sig i dom mest konstiga situationer bara man måste. De är som att de är förutbestämt vad som ska hända och inte och ja, jag bara hänger med..

Nu blir de duschen å sen kanske en runda på stan..
Ha en bra dag! /J



Tankspridda, jo tack.

Jessica går ner i tvättstugan för att tvätta badrumsmattan, kommer tillbaka och inser att hon glömde ta med den.

Jag går ut för att lämna tillbaka en film på videoteket, när jag kommer fram inser jag att jag har glömt filmen hemma.

Det är tur att man kompletterar varandra, eller hur var det nu?


Imorgon blir det våfflor, var och inhandlade ett våffeljärn i förrgår och det ska användas bannimej användas. Nu är det Godnatt för mig. Har bokstavligen släpat Henrik runt Frösöberget ikväll, hade dock lite hjälp av en hund som jag glömt namnet på. Men nu är jag en trött tjej.


/AL

Inbjudan!

Jag hoppas att min sambo är med på den här idéen för jag kan nog inte genomföra den fullständigt eftersom jag jobbar till 18 på torsdag men det ska nog gå hur som helst.

Det är våffeldagen på torsdag, jag har en stor soffa men inget soffbord och jag tror vi ska klara oss bra ändå. Finns det hjärterum och bla bla bla..

Jag bjuder in till våffelkväll på Storgatan 9D den 25/3 alltså på torsdag. Vi kan väl säga runt 18:30. Skicka mig ett sms om du vill komma så går jag på våffeljärnsjakt imorgon.


/AL

...

JAG VILL HA SOMMAR NU!

Underbart väder idag å här sitter man inne med skolböckerna i knät. Ska försöka ta mig runt berget sen!

Hittade precis en mapp med foton som jag helt glömt bort=) alltid lika skoj!















_____________________________________________________________________

Jag är så duktig som sitter å bloggar ist för å pluggar till ett prov som börjar om 2 timmar..



Vårt tåg till arlanda är bokat å klart nu! kommer fram vid 11 tiden på tisdag 4/5 så pallra er ut då Stockholmstjejer och häng i gäng med oss nordbor... :)
Slutsumman till resan ska vara inne senast torsdag denna vecka och boknummer och summa har ni fått på mail..
De ska bara vara att gå in och betala sin del av summan tror jag, ska kolla de en extra gång sen.

Underbart!
//J




Mina hjärtan!

Jag saknar er...
Glöm aldrig hur mkt ni betyder för mig, ni är älskade..



Tror mitt nya dygn behöver några timmar till, jag får snart rutiner på allt men just nu är de kaos i mitt huvud.
De är minst ett prov i veckan i skolan + att jag tagit på mig en 1a säljare tjänst på flash där jag ska hålla till då jag inte är schemalagd i skolan.
De är ju så kul så jag klagar inte å pengarna kommer behövas! Fick tyvärr tacka nej till en bättre tjänst på samma jobb pga skolan men de hade inte gått, skulle vilja klona mig själv för de är så skoj men de kan bli svårt!

Konstaterade igår att jag alltid varit en planerare, ska alltid ha en massa saker i luften samtidigt för att trivas.. Jag gillar att ha mkt folk omkring mig och ibland är själva planerandet av planen kulare än när själva planen sätter igång..
Tills nu, nu tar jag 1 timma i taget och är helatiden smånervös för att ha missat något, nån nyckel till jobbet, ett prov eller nåt annat viktigt.
Men jag trivs.
Jag känner mig superstark i mina beslut och jag är trygg i mig själv och att va själv för första gången på väääldigt länge, kanske tillåmed någonsin.

Förvånande hur man kan trolla fram en så stark person bara av att bestämma sig för att fixa nåt.. Efter allt jag har gått igenom så har jag ändå stundvis vacklat på min egen styrka tills den sätts på sin spets, de är nu jag har användning av den personen mitt liv gjort mig till och de gör mig trygg att den personen faktiskt kommit fram.
Jag har lovat mig själv att inte göra någonting som inte känns 100%rätt i magen. De är jag skyldig mig själv!


Just nu sitter jag med ett vinglas i handen och tittar på när anna lagar mat. Hon e ju för bra den lilla tjejen!
Imorgon ska fina Maria firas, de blir skoj! Men först sova, jobb och lite shopping.

Ha en bra helg!//Jessica


Buhu

Jag går alltid runt och skryter om att "Jaaag blir minsann aaaaaldrig sjuk" så nu blev man straffad i förtid och åkte på världens dunderförkylning. Ja så nu sitter man här med en vitlöksklyfta i örat. Och eftersom den inte kan sitta kvar där av sig själv så har jag satt på mig ett laxrosa hårband som skulle kunna vara snyggt men eftersom jag för tillfället har en laxrosa hudfärg och dessutom har satt upp mitt ljusa hår så ser det istället ut som om jag inte har något hår. Snoret rinner från ena näsborren och den andra är helt igentäppt. Mina läppar flagnar och det ser ut som om jag har två blåtiror. Varvar c-vitamin med multivitamin, kan jang (som tyvärr smakar minttu black så jag verkligen måste tvinga mig att svälja), Bafucin, grönt thé, Ipren och vatten. Till råga på allt har jag tenta på onsdag.

Mhm, så jag antar att det jag egentligen ville säga med det här inlägget är två saker...

1. Det är tur man redan är i lag.
2. Det är synd om mig!!

/A.B

Halv åtta hos mig!

En ny bra idé.

När man har inspiration är det ju så roligt att laga mat och något som är ännu roligare än att laga mat är att äta mat och det som är allra roligast är att bjuda andra på mat. Jag och Jessica har spånat ihop en idé som vi hoppas att ni är några som hoppar på.


Vi tänker oss konceptet Halv åtta hos mig. Sen får man ordna en varsin kväll med trerättersmiddag att bjuda övriga deltagare på. Detaljerna får vi komma överens om när vi vet vilka som vill vara med men spåna lite på vad ni vill laga och glöm för guds skull inte drickat till :) Även du Lindha kan vara med, vi får helt enkelt pallra oss till dig någon kväll. Det löser sig! Stockholmstjejerna kan det bli värre med men om vi tar någon av kvällarna vid påsk så går ju även det att ordna, eller så får vi helt enkelt ta en helg i Stockholm och äta hos er!


Anmälan sker i kommentarsfältet så fort ni läst detta inlägg.

/AL

Nämen titt!

Hahaha, hur kul var inte det här!

Nedräkningen har börjat!

Nu är lägenheten äntligen vår på riktigt! Var och signade de sista papperen i torsdags. Så nu är vi ägare till en ståtlig lägenhet på Midsommargränd. Tycker dock att det är alldeles för många som inte har varit och hälsat på än. Ändring på det! Och trist att det brann i grannhuset och att det rykte i över ett dygn så att det nu finns en lite touch av brandrök i lägenheten.

Och vet ni vad! I morgon är det bara 7 veckor innan vi drar till varmare breddgrader. Längtar! Har shoppat en bikini som kommer att bli jättesnygg när jag blir brun. För i år ska jag fan bli brun! Vägrar att hamna på en till bild där jag är löjligt blek och dessutom fick blixten (joho det fick jag visst!) som ska hänga på något kylskåp någonstans och förlöjliga mig :)





En sak som jag har märkt är att jag blir mer och mer lik mamma för varje dag som går. Tycker helt plötsligt att blommor lyfter ett hem och springer mer än gärna och spenderar pengar på en krukväxt eller en bukett. Hehe. Märkligt.




Puss mina hjärtan!
A


Köksmästarn

Tänkte göra något förbjudet gott till middag till Andreas idag när han kommer hem från jobbet.
Klurar på en annan variant av krämig ädelostpotatisgratäng.. filé i någon god marinad + kall sås (vitlök eller sweet chili om inte sweet chili blir knas till ädelostsmaken) en riktigt riktigt god sallad (med skärvångens salladsost som är oslagbar!) + ett glas rött till det.
Jag återkommer med resultatet!

L.

Underbar dag!

Tack alla för en jätte bra dag!

Sitter "hemma" nu och har precis duschat av mig hästlukten och tittar på äntligen midsommar iklädd mjukisdress och turban på huvet.. Mys!

Dagen i bilder:



























Störtskön outfit karin!


//J.. Eller nej signaturer har vi ju tydligen slutat med här på liggerjapanikina ...


men ååhhh fel låt vann ju!!

Jag hade ju verkligen verkligen verkligen hoppats på Salem al fakir!! Han var ju överlägsen!


Att hitta den där inre balansen

Nämnde förrut om människor som kör sitt eget race och kör över andra.
Sen finns det förstås de som kör över sig själva just för att de ständigt går med på andras race - ständigt går med på att bli överkörda.

Jag har på bara några år blivit så otroligt stark och självständig - vilket jag inte tror har en speciell slutstation, det är nog en ständigt pågående resa, precis som att uppnå lycka är.
Men.. jag har sedan ett tag tillbaka äntligen hittat balansen mellan att inte köra över mig själv - eller andra för den delen. 
Kan däremot inte påstå att jag har varit en sådan som kört på en stenhård mur och attityd och kört "mitt race" och bara tänkt; jag jag jag jag jag jag. Snarare tvärtom. Att jag har kört över mig själv i många år genom att jag har varit för feg för att uttala ordet - nej.  
Ack så skönt att kunna säga nej! Det finns ju faktiskt en balans! Länge trodde jag att - antingen får jag börja sätta mig mig mig mig i första hand och skita i alla andra - eller - köra över mig själv för andras viljor/skull.

Jag tror man blir mycket gladare och starkare och självständigare om man slutar tänka egocentriskt. Sluta tänka jag jag jag jag jag, börja GE mer, inte bara tänka på sig själv - börja tänka på andra! Våga ge utan en tanke/krav på att få något tillbaka. Riva muren och slopa den hårda sidan man visar utåt i rädsla för... något. Dessa manniskor skadar förmodligen bara sig själva omedvetet och i tron/hopp om att INTE skada sig själv - det blir med andra ord motsatt effekt.

Det jag menar här i mitt djupa plötsliga moment är att det är många som är det ena eller det andra om ni förstår. Och att jag länge befunnit mig i den kategorin som kört över mig själv på många sätt då och då. Varit feg. Även fast jag också tycker det är ren feghet, om inte värre feghet - att vara i den andra kategorin.
Men att jag själv i min personliga inre resa har börjat inse att det finns en balans - jag behöver inte välja mellan mig själv och andra.
Jag kan välja båda, glädja båda utan att kränka någon eller skada någon.

Jag får tillbaka mer av mig själv genom att börja handla, tänka och agera osjälviskt utan krav på något tillbaka. Det ger mig inre tillfredsställelse och välmående, gör mig starkare, tryggare och självständigare - och detta UTAN att det ska innebära att jag kör över mig själv!

Hahaha.. Men ååhh bla bla bla nu kokade min hjärna över av allt dravvel å babbel plus att de 3 musketörtanterna kicki danielsson å lotta "kär å galen" (+ en 3e) började tjuta nån bedrövlig låt som jag dessutom slår vad om att Jessica tyckte om förstås.

Ber om ursäkt för ett virrvarr av mina inre tankar! Haha :)
 
Ajöss ajöss halleluja moment.
//Freud, Dalai Lama, Carola/Gud.. you name it.




MF 2010 Duved

Jag röstar på Darin och/eller Anna tror jag! Men några säger att han al faker nåt är bra så det ska ju förstås bli intressant att höra!
Inte country bimbosorna eller wahlgren iaf!
Önskar att jag varit hos dig anna och sett med er sötnosar i stan men jag jobbar i helgen :( saknar er som attan!

Jessica ge mig bra middagstips är slut på ideér och vill göra GOD mat hela nästa vecka är på rejält matlagningshumör!
Vad åt ni igår tex? Eller idag? Eller i förrgår?

L.

Beach 2010

Hur går det med beach 2010? Inte bra för min del iaf!






ut-talat.

Jag är en sådan som jag själv anser - ganska enkel och lättsam - person. Vilket gör att jag har väldigt svårt för att härda ut komplicerade och ostabila människor som blir sur i tid och otid för allt och inget. Enligt mig går det faktiskt ut på att att både ge och ta - vilket innebär att man inte kan räkna med att hela tiden daltas med eller att man hela tiden ska få som man vill och om man inte får som man vill så blir man sur - och att andra ska anpassa sig efter en. Dålig energi som drar ner andra!
Jag anser själv - att jag har stor respekt för andra och är ganska försiktig (ödmjuk) mot andra - vilket också gör att jag har svårt för människor som anser sig själv ha rätten att köra över andra och köra sitt eget så kallade "race" - visst är det ok att köra sitt eget race och skita i andra men då får man nog i slutändan ändå räkna med att man slutar upp själv för att ingen j-vel orkar med en. "Jag har alltid rätt och andra har fel - attityden" fungerar inte i längden - kan man inte anpassa sig efter andra och "offra" sig eller "lägga sig" efter andras viljor (utan att sura ihop) - eller framför allt; respektera andras viljor och respektera att alla är olika så kommer man nog inte långt. Som sagt - ge och ta. Då tycker jag att de känns mycket mycket bättre att ge.
Nej sådana människor bidrar med negativ energi och drar bara ned även mig i den energin så tack och hej. Bortskämd, egoistiskt och gnällig slutade man vara vid 10 års åldern. Kan man inte stå på egna ben och vara självständig vid våran ålder är det bara tragiskt. Och pinsamt.



Det var dagens ord och inga visor från mig!

Nu är det fan motvind

Åt vilket håll jag än går så är det motvind just nu. Pjuh... det tar på krafterna.

Äntligen hemma i soffan. Ikväll är den min bästa vän, har längtat efter den hela dagen. Jag har mått piss idag, piss på riktigt. Vid två var jag nära att checka ut och gå hem men då kommer moraltanten i mig fram och säger åt mig att du faktiskt kan stanna i tre timmar till, mer än halva dagen är ju gjord. Så det gjorde jag och sedan gav jag mig själv en klapp på axeln.


nej nu läggs burken åt sidan och huvudet på kudden istället, jag ska hitta mitt lugn.






Imåra fer ma!

Samtliga 6 skotrar lastade.. eller ja nästan/snart iaf.
Storhandlat med Cattis på Ica för 6 pers och 4 nätter - givetvis tog vi dyraste mataffären i hela Åre plus att hon kör med sånt där ekologiskt som kostar dubbelt haha :) Jag skäms när jag handlar med henne, inte för henne alltså men för mig själv hur otänkt jag handlar men det är nog en dålig gammal vana som jag alltid kommer att ha!
Har också varit och tömt systembolaget och alla ccol fresh (cigg) som macken hade.
Packat väskan är också checkt!
Så.. imorn så äntligen beger vi oss till vad vi har sett fram emot och planerat ganska länge nu!
4 dagar i de riktiga fjällen är min melodi! 4 nätter utan dusch och utan toalett - check på den!

L.

ANNA KARIN ENGSTRÖM 25!!!




Våran fina Kaka firar idag sin 25 födelsedag och vi grattar henne med: HURRA HURRA HURRA HURRA!



/Dina tjejer

Men yes!

Nu har jag något spännande på gång, iaf för mig själv. Håller tummar och tår för att det ska gå vägen!

I övrigt så har dagen tillbringats med att vandra ut på Frösön en sväng med min wingman och kollat lite på Frösöstörten, hann bara med en snabbis där innan det var dags för kalas. Karins stora dag. Där bjöds det på fika vill jag lova, rullade hela vägen till jobbet och nu sitter jag här och jäser ytterligare litegrann.


Å hej, vad det går framåt nu... jag gillar att vara i ett flow å så känns det faktiskt nu. Jag gillar det extra mycket när det även är så för mina underbara vänner. Vi har bara roligt framför oss nu.

Men vilken SJUK dag!

Ja jag vet inte..
Den här dagen har gått i 180 å jag har inte hunnit få in riktigt vad som löst sig och vad som är kvar att lösa.

En bra nyhet som föll mig i knät och verkar gå vägen, en ny hårfärg som känns jätte bra, en till bra nyhet som också föll mig i knät och är lite avgörande för min närmsta framtid och kommer antagligen ge svar i helgen..
Ibland har man bara tur att känna rätt personer vid rätt tillfälle!
Avslutningsvis ett samtal ifrån en av de bra nyheterna med mer info om kommande möte.

Jag och anna var förbi torget och såg OS hjältarna inta staden! Mkt mkt folk men mysigt å kul att se! Sen gick vi hem till mig å umgicks lite med katterna och tittade på halv 8 hos mig, anna satt och dreglade över en förrätt som bestod av bresaola, ruccola, halloumi, matolja, salt & peppar så de va bara att skramla småpengar i våra fickor då vi glömt korten hemma å svänga förbli hemköp påvägen tillbaka och fixa ovanstående ingredienser..

Så nu sitter vi här fundersam över hur allt bara kan ramla ner i knät på en när de som mest behövs, äter middag nummer 2 och dricker vin i vattenglas... Man får de på onsdagar om man firar en ny hårfärg!

I övrigt så är livet fortfarande upp och ner, känslor som går upp och ner som en bergodalbana.. MEN de kommer bli bra tillslut!

Den här tjejen man har hyst in sig hos är ju toppen på alla sätt å vis! Här äter man, sover, dricker... helt kostnadsfritt. =) Dessutom har man tröst när man är ledsen och sovkompis då de bara är mörkt å ensamt!

**jag är lyckligt lottad**







Det nya köket, visst är det fiiint?

//Hyllan






Första natten..

är avklarad. Efter att ha varit på banken, varit hos mäklaren, handlat tvättkorg, hämtat resten av prylarna, flyttat in prylarna, packat upp lådor, monterat upp sängen, köpt ny tv, storhandlat, lagat ismaskinen som tydligen inte blivit använd på länge och kastat i mig lite mackor till middag så var dagen över och jag var helt slut. Jag somnade ovaggad ända mot ända med hyllan. Ikväll fortsätter bestyren men tack och lov har jag världens bästa roomie som hjälper till.

Var precis hem över lunchen och då var hon i full färd med att sätta upp fönsterskydd så vi slipper smyggluttare från bussen som stannar alldeles utanför.

Så, nu är alltså jag och jessica sambos. Starkt team och vi hoppas på många besök och många härliga myskvällar i den stora soffan. Idag blir det växtshopping, klädsortering och eventuellt en inflyttningstårta att toppa det med.

Ska lägga ut bilder så fort vi får ett väl fungerande internet i lägenheten. (och det ser någorlunda ok ut)


/A


Livet spelar mig spratt..

Man slutar aldrig prövas och ibland förstår jag bara inte varför.. varför...

De går bra, jag mår ok men ibland sugs bara luften ur mig och jag vill bara falla platt!
Tog beslutet att packa lite och åka till annas nya fina lya och här ligger jag nu nyduschad i hennes hightech dusch med vatten ifrån alla håll. Trist med speglar ifrån alla möjliga håll bara, tur man duschar så pass varmt att de immar igen..

Inget är sig likt, man känner sig otrygg och uppgiven (kvällstid framförallt) även om de stundvis går bra.
Jag vet att de här är början på nåt nytt men de skrämmer mig. Jag är väldigt ledsen på att inte allt kunde få va som de va med alla delar i ett förållande kvar på en å samma plats! Sånt här e jobbigt å tar kraft..  Även om de ger kraft och styrka då man mår bra igen.. 
Allt kommer bli bra, de finns en mening med allt även om de inte känns så just i denna sekund..

Mycket praktiskt som återstår och de känns sådär.
Man beter sig verkligen konstigt, ena sekunden är allt ok och nästa gråter man som ett litet barn. Tur att det finns dagar på varje dygn för då känns allt ok..

Nu ska jag krypa ner i sänghalmen med anna å invänta småföretagande på frösön kl 8:30 imorgon. Halvdag så vid 12 är jag ledig igen! Behövs!

//J





RSS 2.0