Vuxenpoäng

Tog en sväng på stan idag med M. Åt middag på Sammurai och kikade lite i affärer. Ganska dumt egentligen när man har satt köpstopp på sig själv. Men köpstoppet gäller kläder till mig själv och då hittar man alltid kryphål för att kunna göra av med pengar. Suck.

I vilket fall så fick jag en liten vuxenkänsla när jag handlade på Åhlens. I vanliga fall brukar det bli några nagellack, kanske nån tröja eller nån mascara.

Idag blev det:


Tada, en MORTEL och en TERMOS.

Men termos var ganska viktig eftersom parasitvattnet förgiftar kaffet på jobbet så jag måste koka och ta med kaffe på jobbet. Lite myyys ändå tycker jag..






sjukläget?

Hur ser det ut tjejer? Vilka har klarat sig undan parasiten?

Det är ju lite konstigt det här med att den kanske finns i vattnet, alla dricker ju vatten så alla borde ju vara sjuka. Eller är det så att vi som klarat oss har så bra immunförsvar? TÄNK om alla i Östersund skulle bli sjuka samtidigt och vara sjuka i typ 5 dagar. Inga affärer skulle ha öppet, sjukhusen skulle inte ha nån personal, bussarna skulle inte gå. Det känns lite farligt roligt också, lite som en spökstad. buhuuuu! äh, nu skulle dom iaf berätta idag om vi kan sluta koka vattnet och det hoppas jag för det smakar inte likadant med kokt vattnen. Kanske parasiterna ska vara kvar om det är dom som smaksätter det.

Jag vill ha fikabesök, har så mycket kakor och knäck och snickers nu som står i kylskåpet och väntar på att nån ska äta det.






Glöggprovat litegrann, åhh dom var så goda, Smakade litegrann som varm saft med julsmak.



Första advent.

MYSIG FÖRSTA ADVENT MINA FINA TJEJER!
Hoppas ni får en underbar söndag.
Jag sitter här med tända ljus och pepparkakor och lyssnar på
Peter Jöback & Magnus Carlssons julskivor.
Och när mörkret kommer då blir det julskyltning.

 

Ska vi adventsmysa hos Anna ikväll?

 

PUSS/MH


Mina prinsar

Tänkte som jobba litegrann inatt jag, till ungefär klockan 07. Sen när jag går hem kommer jag vara på så bra humör för då ska mina prinsar komma till mig och dom ska stanna heeela helgen!




Men satan vad kallt det är, inte läge för några långpromenader om det fortfarande ska ligga på -20 grader. Nu ska jag försöka mig på en powernap så jag orkar med natten!

hörs vänner


- - - - - -

Jag är frustrerad. Och besviken. Mittuniversitetet ställer in min kurs Prestationsidrott, Ledarskap & Coaching som är fortsättning på det jag läser den här terminen. JAHA? Nu då? Jag vill ju läsa den kursen!
Nu måste jag tänka om helt, och ev börja mental tränings-utbildningen tidigare vilket jag inte budgeterat för så här tidigt.. Det lär ju va nån mening att det blir så här, men nu kändes det lite jobbigt. Kan nån ge mig en trissvinst?
Fan jag är inte skapt för ett sånt här student-liv. Fast det är precis det jag är, men inte på det här viset.
Måste bli lite kreativ omgående.


GAH! Så behöver avreagera lite bara.


Ps. Jag har bakat ikväll. Ds

/M


Husfrulighet?

Får ett mail av Jessica på Facebook där hon glatt tillkännager att hon bjuder in oss till ljusparty med tillhörande bak. Hon föreslår att vi alla ska baka något och ta med oss och sedan byta med varandra så att när kvällen är slut och alla ljus är inhandlade så ska alla ha en massa små påsar med allt möjligt gott att ta med sig hem.


Detta är mailkonversationen som följer:

Lindha - ja alltså jag kommer ju gärna men det blev ju lite delade meningar igår om själva bakandet.. ska se vad jag kan hitta i mommas frys eller på ica då.

Maria - vadå, får man handla och ta med eller är du bara grinig lindha?! : )

Andréa - Jag kommer! Mysigt!

Lindha - men jag kan ju verkligen verkligen verkligen inte baka... å durå andréa?? kan väl inte påstå att du e kung på bakning heller hehe... du springer till mamma din du å jag till momma.

Maria - Men hallåååååå! om JAG ska ge det ett försök får fan ni också göra det! : )

Jana - Jag kommer gärna. Jag är sämst på att baka. Jag gick " sommar kurs " förra sommaren. Kunde visst inte ens läsa av DL måttet. Men JA, jag ska baka ngt Jessica. ;) Ätning sker på egen risk.

Andréa - Men ursäkta mig. Lindha vad kommer du här och säger för något?! Jag kan visst baka! Pepparkakor nu senast i helgen och sen vill jag minnas att jag bakade en finfin uppsättning chokladbollar till dig på din födelsedag! Dom dög.

Lindha - aa men vi får inte baka negerbollar på detta event för de e inte julbak, så de räknas väl inte.

Maria - men va?! shit, i'm körd med stort K.


Ja. Man kan ju i alla fall inte säga att vi är husfruar med stort H. Och dom som mot all förmodan  tror att dom är husfruar blir snabbt nedtagna på jorden av Lindha.

Tur att vi har tjejer som Jessica, Anna och Karin i sällskapet. Dom får representera husfruligheten i vårt gäng.


PUSS
A

Snabb update/Lundin

Fortfarande sliten sedan lördagens afterforum. Det blev ju ändå kanske årets mysigaste kväll med god mat, fint sällskap och dansbandskampen.

Har spelat ut alla banor på Angry Birds, om någon ville anteckna.

Köpstoppet håller i sig, inte ett enda spontanköp sedan jag gav mitt löfte.

Helgen den 10-12 så inviger jag skidsäsongen, visst L?

Så mycket roligt att se fram emot nu, såna småsaker som till exempel kakbak och kakbyte på torsdag, dansuppvisning på lördag, hundvakt hela helgen, ljusparty och kakbyte på måndag. Sen lite längre fram ska hallen fixas, håret färgas och visas, glögg och pepparkakskväll, skidåkning och julmys.

Brr...

Tog en promenad med Nele i morse. Det är ju så härligt när det är så fint väder. Men kallt!


                                                 


               

Tomten jag önskar mig täckbyxor och en täckjacka i jul. Och om jag skulle få det så skulle jag till och med kunna överväga att ha på mig det när jag promenerar med Nele till stan... Jahapp. Det är så här man vet att man är vuxen. När man prioriterar att vara varm istället för snygg. När man prioriterar att de nya skorna man köper ska vara sköna och gångbara framför att ha skyhöga klackar. När man prioriterar att kunna böja sig framåt utan att visa halva rumpan framför att ha de senaste superlåga jeansen.

Mamma tvingade på mig mössa när jag skulle till skolan och jag var sååååå arg. 10 år eller något. Kom dock på bästa knepet. Jag tar av mig mössan innan jag kommer fram till skolan! Problemet var att skolan låg tvärs över gatan vilket resulterade i att jag tog av mig mössan så fort jag kom ut från huset utan en tanke på att mamma kanske misstänkte att något var lurt eftersom jag hade satt på mig mössan utan att bråka och därför spanade ut genom fönstret. Men hon sa aldrig något. Kanske delvis för att jag skulle få känna mig lite smart med min masterplan och delvis för att mamma innerst inne vet att jag inte ser klok ut i mössa.

Och varje gång jag åker till Östersund nu så står jag i valet och kvalet mellan att ta på mig dunjackan för att vara mer varm och mindre snygg eller pälsen för att vara mindre varm och mer snygg. Hittills har jag tagit pälsen varje gång...

Så man kanske inte är riktigt vuxen trots allt. Fan vad skönt.

PUSS
AB


...

FORUM LIGHT SÖNDAG IDAG. Det får man ha efter en gårdag innehållandes smördegsinbakad fläskfilé med gorgonzoola, dansbandskamp, lite (för mycket) rödvin och sen lite krog på det. Karaktär vi har, fantastiskt!
Frågor på det?


Börja bidra till bloggen nu folk. Keep it alive.

Over and out.

helg.

Det kan ju verka lite desperat så här, men jag tycker ju om er alla så mycket och vill ju alltid umgås. (Typ.)
Och nu är jag ofrivilligt ledig heeela helgen för mitt jäkla jobb ger mig så lite tider och har heller inget övrigt planerat. Sååå.... vad ska alla göra i helgen?

Och inga svar som  "Jag ska va med F och vi ska ut och springa och sen ligga i sängen hela helgen! /Lindha" eller  "Jag ska va med min pussinusskille Mackan /Andrea" eller "Ferna ska laga middag till mig och sen myskväll /AL"  osv osv osv.
INGET SÅNT! Eller i så fall på fredag.

För på lördag vill jag va med er!. Men inte dricka alkohol. Eller det kan jag men INGEN KROG. Och helst inget alkohol heller när jag tänker efter en extra gång. Men jag vill umgås.

Snälla, låt mig inte framstå som världens största tönt dom får dissen av alla. Och nej, tack jag vill varken va tredje, femte eller sjunde hjulet. Men dom kan va med och umgås dom å om dom vill. Fast då måste jag hitta lite mer solo-folk.  Mohahah.

 

/MH (vem annars?)

 

 

Ps. Varför går det inte att trycka enter och det blir ett vanligt hopp? Ibland syns det ju inte att man tryck enter när det är publicerat. Mkt märkligt. Synd att man inte var Mark Zuckerberg i sitt tidigare liv. Han hade inte behövt be om hjälp. Ds


Nänä.

Tack. TACK. Kul.
Inte en enda kommentar till vår fina Sailor-bild. Inte ens ett "fint" kunde ni bjuda på. Antal kommentarer: 0. Säg det, bara säg det.
Tack för det tjejer.. So much for "Vill höra hur ni har det i Vemdalen".

Lever NI kompisar, är väl den stora frågan?!




















Åh, vad dryg jag är nu. Har myst med bäbis hela dagen och jag blir som alldeles kollrig av det. Mysigare.
Love ya.


Vi bjuder på den..

Det verkade som en bra idé i lördags kl 16.00 att ställa upp på en bild för LT.

Idag, måndagmorgon och aningen nyktrare, är det inte lika roligt att slå upp LT:n och se att av alla mingelbilder som publicerades så var det vi som fick en halvsida i tidningen.

Ha, sjukt bra häng i helgen.

"Ja, helt hjevla okej faktiskt."

 


Mys i kubik

Igår blev det myshäng för hela slanten. Efter lite hemmagjord pizza tog vi tog bussen upp till Matte för att kika på Idol. I pausen hittade Jessica ett frågesportsmatspel som vi skulle spela. Så då tog vi ett varsitt alter-ego och började svara på matfrågor som Eric, Linda, Leif och Evelyn.

Idag har vi inte gjort många knop. Varit ute en sväng med Nele och varit och handlat. Ätit penne med bacon, creme fraiche och ärtor och hjärtat har gjort en kladdkaka som ska intas snart. Kanske att vi drar en sväng till Hammar senare eller så blir det hemmakväll.

Skulle gärna vilja ha en lägesrapport från Vemdalen! Anna? Maria? Lever ni?

PUSS
Evelyn


/L

Känner väl att jag har varit rikskass på att bidra nu när ni andra håller i detta bättre än bra.
Fortsätter min vita månad - riktigt duktig jag ju! Skönare torsdagshäng med en av mina bästa underbara bröder och skön musik och endel filosoferande. Sen får det bli skräckfilm och fortsatt spökprat tills vi inte kommer kunna somna för vi har skrämt upp varandra.

Jaha mina damer. Anna å Maria drar till Vemdalen. Andréa å Jess kvar i stan. Kattis sthlm. Carmen ledig. Catarina Åre. Malin i Hogdal. Och såklart mitt hjärta som är ute på slutövning. Saknar min pajas ju!
Vad tänkte jag göra då? Har inte riktigt bestämt mig än och tack och lov är det bara torsdag så vi får la se på söndag vad summan av det hela blev..



Haha förlåt tjejer men hur kan man inte vilja bjuda på den här trötta bilden från kl 02.00 på marité.. haha ;)





















Ja! Elleh?!

Efter en genomgång av stjärntecknet Lejonet:

B - Ja och så delar du stjärntecken med Napoleon Bonaparte.
E - .....
B - Vet du vem det är?
E - Ja men det vet jag. Han som uppfann Amerika ju!


Ooook.


Vidare till en genomgång av Väduren:

B - Mm, och kända vädurar är bland annat Charlie Chaplin.
E - Mhm...
B - Vet du vem det är då?
E - Eh ja. 
B - Vem då då?
E - Ja men det var ju han med mustach va?
B - Ja!
E - Med spretigt hår va?
B - Ja!
E - Han som uppfann glödlampan.
B - ... Nej. 
E - Inte?
B - Det var Thomas Edison. 
E - Meh! Han med spretigt hår och glasögon?
B - Jaha nej, du tänker nog på Albert Einstein.
E - JA! Han var det jag tänkte på!


Ja. Det är tur vissa har koll.


/B


E-day och BB

Idag har vi haft E-day, arbetsmarknadsdagen för ekonomer, på skolan. En dag när man ska mingla och få goodie-bags och eventuellt träffa sina framtida arbetsgivare. Föreläsningar om entreprenörskap, aktiespararkurser, investeringsstrategier och vägen till arbete inom EU:s institutioner. Matnyttigt, absolut. Men det bästa av allt var att Blondinbella var där och föreläste. Här snackar vi entreprenörskap på hög nivå!


Hon berättade bland annat om sin stratagi när det gäller antal inlägg om dagen och vad de ska innehålla.

Morgon: Mest unga tjejer som läser. Här har ingen tid och ork att läsa komplicerade och mastiga inlägg så här brukar hon slänga in en "Dagens outfit" eller "Det här åt jag till frukost".

Lunch: Här är det mest lite äldre tjejer som är i karriären som läser bloggen över lunchen som intas framför datorn. Därför lägger Bella in ett "skrytinlägg" här. "Veckans to do-list", "De här och de här tv-programmen ska jag vara med i", "Den här och den här intervjun ska jag göra idag".

Eftermiddag: Människor är trötta och vill hem från skolan, jobbet. Här tycker hon att det är läge att provocera lite och slänger in "Titta vilken dyyyyyr lunch jag åt idag", "Jag ääääääälskar päls!", "Jag dricker Moët varje daaaaag!".

Kväll: Eftersom hon har provocerat människor med sitt tidigare inlägg så vill hon ju att folk ska gilla henne och tycka att hon är smart igen. Nu har man ju även ätit middag och ska varva ner lite och mysa så man är på bättre humör. Här kommer det oftast ett "Så förbättrar du din självkänsla" eller "Så får du MVG i alla ämnen".

Sen kväll: Här kommer det ett inlägg som representerar Isabella och inte Blondinbella. Ett personligt inlägg ungefär som "Jag och Nils har gjort slut".





Jaaa tjejer så nu vet vi hur vi ska bli miljonärer på bloggen, check på den!

PUSS
AB


Idé.

Vi, tror det var jag och Anna, eller om det var jag och Lindha, pratade om att det vore mysigt att boka en stuga i Åre nån gång i vinter, efter jul nån gång och åka upp vi tjejer en fredag-söndag eller torsdag till söndag.
Laga goda middagar, kanske unna oss en spa-behandling på Holiday, åka skidor eller vad man nu vill göra. Behöver absolut inte åka dit och dyngsupa och greja på. (Vissa av oss är ju halvvägs till 50 bast nu, .. eller ja, kanske alla utom jag?! moahahah) Närå, men åka dit främst för att ha mysigt, umgås och lösa världsproblem som vi alltid gör i mjukisbyxor, liggandes i soffan med ett glas rödtjut i handen? Åh, vad mysigt det lät. Äkta vinteraktivitet.

Om man är ute i god tid hinner folk anpassa sina scheman och kankse t o m lägga undan en slant.
Finns det det några intressenter på detta? Om vi säger slutet på feb, början på mars..??

Comments, please.

L O V E /MH

Julkänsla...

... fick jag nyss. Stod framför fönstret och tittade på hur det snöade utanför samtidigt som jag tryckte i mig skiva efter skiva av den godaste osten som finns, Gräddost. Snö + Gräddost = Jul.

Och åh vad jag längtar till julen och allt vad det innebär!

Den här vintern ska jag anstränga mig för att bli lite vildmarksaktig också. Har ju skaffat en karl som har skaffat en skoter som det ska åkas på. Helst varje vaken minut av ja, jämt. Och kanske, kanske att jag vågar mig ut i Åres backar igen. Men då vill jag åka med Jessica. Så kan alla andra slalomstroppar åka i svarta backar och off-pist och allt vad det heter.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka in till Söder och träffa tjejerna för en fika. Håller tummarna för att Stockholmarna äntligen har fattat att det kommer en vinter och snö (!) varje år så att lokaltrafiken är fungerande.

På torsdag kommer jag hem igen!

PUSS
AB


Köpstoppslöfte

Nu är garderoben städad. Efter att ha skjutit på det i många dagar så är det äntligen gjort. Det var litegrann som att shoppa faktiskt att gå igenom garderoben. Hittade en massa saker som jag inte tänkt på att jag har och många saker som man kan ha när man svänger sina lurviga i vemdalen i helgen.

Såå, nu inför jag ett köpstopp. Jag får inte köpa en endaste klädesplagg till mig själv förrän december. Det vill säga inte ett enda plagg på nästa lön. Istället lägger jag undan så mycket jag bara kan och hoppas på thailand i vinter! En riktig morot för att kunna hålla detta med andra ord. Om jag bryter mitt löfte så är straffet en lång och kall vinter.





Ja just det, jag har en liten efterlysning bland er tjejer som varit här å donat på. Jag saknar en lilaaktig kofta som är från JC tror jag, en ljus stickad tröja (ungefär som monkitröjorna fast från hm) som är sådär hålig, min ljusblå haglöfsjacka, en grön skaljacka från 2117, ett vitt linne med spets upptill samt ett par blanka svarta gina tricotleggings. Någon som har något av dessa i sin ägo??

Sen har jag en svart kavaj från only, två vita monkitröjor med spets upptill och knäppning bak och en jeansjacka som kanske tillhör nån?

/A


Det är dags för söndagsmyyyyyys..

Jag, Lundin och Mia drar på the Social Network.
(Facebookfilmen, inte en dokumentär om facebook som Lindha föreslog.)
Hade hoppas att L & F skulle med också men dom körde på amerikansk komedi istället.

Det blir en bra uppladdning för veckan som är en kortvecka.
Måndag, tisdag, onsdag, FORUM!

Hörs. M

You don't get 500 million friends without making a few enemies.


TG

Alltså var det nån som såg Dansbandskampen?
Patrik goes Tomas Deutgen! Identiska kläder, färgat hår och vindögd till tusen. Låten igenom.
Man borde kanske inte skratta men jag och mina kära far skrattade så tårarna rann genom hela framträdandet. Bokstavligen.

Vilka idoler. Vilka genier!


Friday, I'm in love.

Jag är kär.
Men vi ses inte så ofta, min kärlek och jag.
Det är kärlek på distans skulle man kunna säga.
Han jobbar mycket.
Han är duktig på det han gör min kärlek, och har en charm svår att motstå.
Och så har vi gemensamma intressen. Gillar samma saker.
Det är inte så mycket hans utseende jag har fallit för, utan främst hans charm.
Och han påminner inte om någon annan jag fallit för förut.
Vi bor en bra bit i från varandra och våra dialeketer skiljer sig markant åt.
Vi ses en gång i veckan.
Alltid på fredagar.
Kl 20.00.

Min kärlek Olle och jag.


så var det fredag.

Fredag. Funderar på vad sjutton jag ska göra med denna fredag.
Först morgonrunda nu med Hestner. Sen ska jag upp till Hammar för lite frukost åsså ska vi baka! Lövet kommer ju hem idag å så nu sätter väl mariocart-cup-kvällarna igång igen också!
Sen var väl planen att äta middag på Plaza och ta en liten afterwork med Anna & F, Andréa & M, Jessica & M, men är väl inte alltför sugen på att vara 3e, 5e, eller 7e hjulet bland snuttinuttparen så nej det hoppar jag ;)
Maria ska hem till Nälden, Carmen jobbar, Malin å Kattis tillfälligt på annan ort förstås.
Jag har 2 alternativ då. Antingen så åker jag till Åre eller så njuter jag av att bara vara hemma. Ser film, spelar crash bandicoot på x-box, äter äter äter äter :) Är ju lite mer av en hemma-tjej.. hart stort behov av att få vara hemma mycket.. och just nu har jag ändå kommit in i en period då jag är allt annat än sugen på fart och fläkt, fest och alkohol!
Njaa du Fredag.. det lutar åt att det blir du och jag ikv... eller Åre ;)

Ha en bästa underbar fredag!

/L




Gissa vilka...

Under Robinson när en av dom ger upp:

- Men gud jag skulle ALDRIG ge upp.
- Nej men det skulle alla andra. När DU inte får mat.


leaving town

Nej ni gott folk. På måndag börjar stressen och allvaret och jag vill passa på att ta till vara på de här dagarna så jag tror faktiskt jag tar och beger mig mot Offerdal och Åre. Saknar Åre så obeskrivligt mycket ibland! Vill iaf komma bort från stan och vartsomhelst duger.

/lindha


När närminnet sviker är det tur..

...att man har vänner som inte tycker några frågor alls är dumma.

I lördags var jag, Lindha och Micke till Åre en sväng. Vi hälsade på Cattis, gick på byn och åt middag på Broken (där Micke träffar några kompisar som han hälsar på)

Sen åker vi och lämnar av Cattis och beger oss hem till stan. När vi åker hem sitter jag i baksätet och slänger därför fram frågan vilka det va som var på Broken, ganska exakt så som jag skrev nu.

Jag- Vilka va det som va på Broken?
Lindha (snabbast att svara) - Det va vi tre och Cattis!

oookej, tack då vet jag. kalla mig guldfisk



(yes, jag har hittat photoshop på datorn och kommer fortsätta missbruka det ett tag framöver)

skrattretande.



Jimmie Åkesson gjorde sin debut idag i partiledardebatten och kan man göra så mycket annat än att skratta åt han? Nu är inte klippet från dagens debatt men han säger ju ungedär lika mycket skit i debatten som i klippet här. Vilket stolpskott!


Idékläckarn

Jo, såhär tänkte jag.

Eftersom det är så galet mörkt ute nu så ser man ju absolut nästan typ ingenting när man är ute och åker bil. Vi va på hockey i Brunflo i söndags och på vägen hem började vi prata om att man inte skulle ha en chans om nån älg dök upp. Då satte funderingarna självklart igång. Först tänkte jag att man borde sätta reflexer på alla älgar men det kändes lite väl tidskrävande. Dessutom skulle dom kunna skada sig eller tappa dom.

MEN, man skulle kunna göra nåt liknande som när man kalkar marken fast man kalkar istället alla älgar man ser. Först måste man bara hitta nåt bra att kalka med. Det ska ju vara nån neonaktig färg som reflekterar bra, och sen måste den vara vattenfast och ofarlig för älgarna.

TÄNK, vad många bilolyckor man skulle kunna förhindra.


RSS 2.0